Al een aantal jaar deed ik yoga, een klasje hier, een klasje daar. Ik voelde: hier wil ik wat mee maar hoe en wat geen idee. Al eerder was ik gestart met een opleiding ayurveda en yoga, hier vond ik niet wat ik zocht.
Van binnen bleef er een stem die steeds weer terugkeerde en zei: “zoek een opleiding”.
In mijn eigen ontwikkeling liep ik steeds tegen mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel, snelheid, hoge energie (die ook fijn is) en stress aan.
Terwijl ik yoga opleidingen vergeleek sprak Integrale Yoga Nederland mij aan. Ik kwam op gesprek en voelde meteen verbinding en liefde. Hier gaat het om wie ik ben en mag ik met liefde naar mezelf kijken. Hier gaat het niet om: hoe lenig ben je, wie kan de houding het best, hoe goed presteer je, enz. Hier leer ik dat yoga mij helpt om dichter bij mezelf te komen. Hier ervaar ik rust. Rust om mezelf nog beter te leren kennen. Hier leer ik dat yoga niet alleen uit houdingen bestaat maar veel meer omvat.

Ondertussen rond ik bijna mijn tweede jaar af en heb zoveel geleerd. Sinds een jaar geef ik ook zelf lessen en volg ik ook nog steeds les bij Integrale yoga Rotterdam.

Dit is het beste kado wat ik mezelf ooit kon geven!

Natalie, 44 jaar