Agastya & Lopamudra

Oprichters yogacentrum

Agastya begon in 1983 met het geven van lessen integrale yoga.
Met Lopamudra begon hij in 1986 het eerste centrum voor integrale yoga aan het Eendrachtsplein in Rotterdam.
In 2006 vestigde het centrum zich aan de Heemraadssingel.
Sinds zijn aardse vertrek in 2012 zet Lopamudra het yogacentrum voort.

Lopamudra

Centrumleidster en Hoofd opleidingen

Vanaf 1984 volgde ik Integrale Yogalessen bij Agastya. In 1986 ben ik zelf les gaan geven en doe dat nog. Niet meer in de reguliere yogalessen maar in de opleidingen. Ik geef daarin theorielessen, persoonlijke begeleiding en innerlijke ontwikkeling.
Als centrumleidster ben ik heel blij met en dankbaar voor zoveel mensen die het centrum maken tot wat het is.
Zowel mijn mede-docenten als de cursisten van de opleidingen probeer ik te inspireren op hun yogapad, dat ook het mijne is.

Dennis (Amir)

Acupuncturist en docent anatomie

Ik ben begonnen als fysiotherapeut en volgde daarna de opleiding tot klassiek acupuncturist. Van Agastya leerde ik technieken voor geestelijk genezen die inmiddels verder zijn doorontwikkeld. Mijn praktijk is hierdoor holistisch en integraal geworden.
In de opleidingen geef ik de anatomielessen aan toekomstige docenten.

Soerya

Yogadocent | administratie | marketing

Toen ik met yoga begon, 26 jaar geleden, had ik allerlei fysieke kwaaltjes en was gewoon niet gelukkig.
Na een half jaar kwam ik erachter dat de chronische klachten waren verdwenen. En ook stond ik veel lichtvoetiger in het leven.
Het is voor mij een voorrecht dat ik wat ik zelf heb gevonden in de yoga, mag doorgeven aan anderen.
De klassieke hatha yogahoudingen hebben nog steeds mijn voorkeur omdat daarbij lichaamshouding en concentratie hand in hand gaan. De stilte die je daardoor ervaart is een goede voorbereiding op de meditaties waarin ik anderen probeer mee te nemen naar een vredige toestand, of juist een hele bewuste toestand of een diepe ontspanning aan het einde van de les.

Ik doe al mijn halve leven aan Integrale Yoga. Nooit meer van het pad afgeweken. Bijna alle opleidingen van IYN heb ik doorlopen en heb me ook laten bijscholen in Yoga Nidra en in de Nadi en spierherstelyoga geïnspireerd door Remo Rittiner.
Op diverse dagen geef ik yogalessen. Daarnaast geef ik meditatielessen in de opleiding.

Bianca

Zwangerschapsyogadocent

Ongeveer vijftien jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met yoga. Na mijn derde zwangerschap is yoga in de afgelopen vijf jaar een groot onderdeel geworden van mijn leven. Het brengt mij balans tussen lichaam en geest en stilte in de af toe hectische momenten van het leven.

In 2017 heb ik besloten om de yoga docenten opleiding te volgen bij Integrale Yoga Nederland. Na afronding van de 200 uurs opleiding heb ik een aanvullende specialisatie gedaan in zwangerschapsyoga.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen en fijne bevallingen heb ik veel aan yoga gehad.
Sinds begin 2019 geef ik op diverse locaties les in Integrale Yoga en zwangerschapsyoga.
Ik vind het belangrijk dat mensen in mijn lessen zichzelf kunnen zijn en elke les met een fijn en ontspannen gevoel kunnen afsluiten.
Het geeft mij energie om mensen kennis te laten maken met yoga en te laten ervaren hoe yoga kan helpen om helemaal tot rust te komen door minder te denken en meer te voelen.

Carolina

Yogadocent, specialisatie therapeutische yoga

Een tikkeltje ondeugend daag ik je uit om samen op zoek te gaan naar je mogelijkheden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Je wordt je bewust van de verschillende delen van je lichaam en met mijn bewustzijn en zachte stem neem ik je mee naar de stilte. In mijn lessen ligt de nadruk op het ‘uit je hoofd en in je lichaam komen’, daarbij is het gebruik van de adem van groot belang, niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook in je dagelijks leven.

In 2007 kwam ik terecht bij Integrale Yoga Nederland. Innerlijk geluk en harmonie waren geen ijdele hoop meer, dit was echt thuiskomen!

Ik heb hier inmiddels alle opleidingen gevolgd en blijf hongerig naar meer over deze bijzondere weg. Ook als ik me op het fysieke niveau bezighoud met invloeden uit andere stromingen, zoals Nadi-spierherstelyoga, is de Integrale Yoga altijd mijn leidraad. Daarnaast kom je zo nu en dan ook invloeden vanuit de Feldenkrais tegen in mijn lessen.

Op diverse dagen geef ik yoga- en ademlessen. Daarnaast geef ik zowel Hatha- als meditatieles aan docenten in de opleidingen en kun je bij mij een privéles boeken.

Esther

Yogadocent

Met mijn Duitse roots heb ik veel gevoel voor detail. Ik besteed dan ook veel aandacht aan het zorgvuldig uitvoeren van de asana’s en de ademhaling. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn staat in mijn lessen centraal. Zo leer ik je kracht (Hara) te ontwikkelen om stabieler in het leven te kunnen staan. Als leerlingen daarvoor open staan, ga ik tijdens de lessen ook in op individuele lichamelijke klachten en ongemakken.

Ik geef zowel reguliere yogalessen als Hatha yogalessen in de opleidingen, altijd met een vleugje humor.

De kracht van boven in combinatie met de kracht van Hara maken het mij mogelijk om in het leven te staan en te werken. Voor mij geldt dan ook ‘uw wil’ en niet ‘mijn wil’.

Jacqueline

Yogadocent, specialisatie zwangerschapsyoga

Ik geef les vanuit mijn hart, voel goed aan wat nodig is en stem mijn yogales daarop af. De lessen ontstaan voor een belangrijk deel in samen Zijn met de leerlingen en kenmerken zich door warmte, aandacht en verstilling.

Als leerling word je gezien. Ik kijk naar je mogelijkheden en zal, waar nodig, een oefening daarop aanpassen. Kunnen zijn wie je bent is belangrijk, niet het presteren. Wat niet wil zeggen dat je niet het beste uit jezelf mag halen! Ben je gestrest? Dan kun je in mijn lessen rust ervaren.

Naast zwangerschapsyoga geef ik ook met veel liefde Integrale Yogales, workshops, privélessen en meditatielessen aan de opleiding.

Door een burn-out ben ik ooit op aanraden van de dokter naar yoga gegaan. Al snel kwam ik bij de Integrale Yoga terecht en dat voelde meteen als thuiskomen. Ik heb vele yoga-opleidingen bij IYN gevolgd en blijf me ontwikkelen om het beste uit mezelf te kunnen halen en mijn ervaringen te delen met mijn leerlingen.

Lisette

Yogadocent, specialisatie stress & burn-out

Rust en ruimte is wat je zult vinden in mijn lessen. Door mijn kalme begeleiding zul je je al snel op je gemak voelen. Ik heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress en burn-out gerelateerde klachten.

Mensen met een wat meer geestelijke aanleg zullen zich aangetrokken voelen .

Voordat ik op deze yogaweg kwam, was ik zoekende. Ik kon anderen niet uitleggen wat ik dan precies zocht, maar vanbinnen wist ik dat er meer was dan dat het uiterlijke leven mij liet zien. Direct bij het volgen van mijn eerste yogalessen merkte ik een verandering; het ongemakkelijke gevoel dat ik altijd had loste op, ik had minder pijn, sliep veel beter en was opgewekt. Er waren nog veel gedachten, maar ik leerde dat ik daarnaar kon kijken. Na zo’n twee jaar lessen gevolgd te hebben ben ik de opleiding tot yogadocent gaan doen. Na het eerste jaar ben ik les gaan geven. Intussen geef ik verschillende yogalessen en vind ik het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en groeien door de yogalessen.

Michaela

Yogadocent

Ik ben een echte doener en gevoelsmens. Mijn lessen geef ik dan ook echt vanuit mijn hart en eigen ervaring. Hierdoor is mijn les altijd anders en geheel op de groep afgestemd.

Ik voel mensen goed aan en kan me goed in leven, bijna iedereen voelt zich wel op zijn gemak bij mij. Ik vind het zeer belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin men zich gewaardeerd voelt en het zelfvertrouwen vergroot wordt.

In 2013 ben ik gestart met mijn eerste opleiding bij Integrale Yoga Nederland. Na de eerste lesdag ben ik gelijk dagelijks begonnen met het beoefenen. Nu geef ik zelf les bij de integrale yoga docenten opleiding en heb ik zelf ook een goed lopend yogacentrum in Nootdorp.

Zolang ik de mogelijkheid heb zal ik mezelf verder blijven ontwikkelen door opleidingen, bijscholingen en workshops te blijven volgen.

Integrale Yoga is mijn leven.. ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed.

Miranda (Shahzadi)

Chef de cuisine en yogadocent

Ik ben een karma yogini, dus ik probeer in mijn handelingen bewustzijn te brengen. Aandacht is het allerbelangrijkste! Dat is het enige wat echt van jou is en door aandacht gaat er energie naar dat punt van focus. Uit aandacht ontstaat uiteindelijk bewustzijn. Mijn kracht ligt dan ook in het integreren van dit aspect in mijn lessen. Hierdoor is de stilte tastbaar.

De mensen die in mijn les op hun gemak zijn, zijn mensen die midden in het leven staan, die vanuit hun drukke leven in mijn les de stilte ervaren. Concreet en helder.

Toen ik bij Integrale Yoga Nederland binnenstapte, kwam ik direct thuis. Mijn zoektocht aan de buitenkant was klaar. Ik ga door alles heen, gewoon in het dagelijks leven met werk, gezin etc. Elke minuut bewust worden. Laatst liep ik in de Bijenkorf. Ik liep in de vrede en de stilte die ik ben. Mijn lerares zei: dat is de yoga op aarde brengen. De vrede loopt door de Bijenkorf.

Mirjam (Mataji)

Yogadocent

Het is inmiddels ongeveer zeventien jaar geleden dat de Integrale Yoga op mijn pad kwam. De eerste reden voor mij om te starten met yoga, was dat ik wilde leren mediteren. Ik wist op de één of andere manier dat dit mij zou gaan helpen. Ik had altijd al sterk de behoefte om mijn aandacht naar binnen te richten en door middel van meditatie leerde ik dit een richting te geven.

Deze meditatieve aandacht, het naar binnen gaan en vanuit de stilte yoga beoefenen, staat in mijn lessen centraal. Leerlingen met een sterkte behoefte aan die stilte, rust en verinnerlijking, voelen zich op hun gemak in mijn lessen.

Mijn specialisatie is de seniorenyoga.
Wat voor mij belangrijk is, is dat iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, zich op zijn plek voelt tijdens een yogales. Samen kijken we naar de mogelijkheden van zijn of haar lichaam. Yoga is voor iedereen!

Pascale

Yogadocent

In mijn lessen heb ik persoonlijke aandacht voor individuele mogelijkheden en bied ik aangepaste houdingen aan zodat iedereen mee kan doen. Ik herken fysieke en mentale klachten die we eventueel na de les kunnen bespreken. Ook is er veel aandacht voor de adem.

Mensen die op zoek zijn naar authenticiteit, veiligheid en vertrouwen zullen zich op hun gemak voelen bij mij. Dit zijn vaak ook mensen met stress en burn-out gerelateerde klachten.

Mijn eerste yogales bij Integrale Yoga Nederland begin 2009 was een totaal nieuwe ervaring. De wekelijkse yogales bleek mijn redding: weer ‘thuiskomen bij mezelf’… Het ervaren van innerlijke rust, bewustwording, totale ontspanning en nieuwe energie. Deze ervaring heeft mijn leven totaal veranderd en dát wil ik graag doorgeven. Het voelt als een cadeau om te zien hoe zacht en mooi de mensen eruitzien na een yogales.

Ronald

Yogadocent

In mijn ontspannen lessen breng ik rust over, zodat de mensen met een tevreden gevoel weer naar huis gaan.

Elk type mens voelt zich bij mij op zijn of haar gemak: jong, oud, rustig, druk, vol in het leven, maar vooral de mens die niet al te serieus is.

Yoga bracht mij in eerste instantie rust en gaf mij later ruimte voor verdere ontwikkeling. De ervaring komt met de tijd en smaakt naar meer. Ik volg(de) diverse opleidingen bij Integrale Yoga Nederland.

Marije

Yogadocent

Mijn naam is Marije Korenromp, ik ben 27 jaar en heb in februari 2021 het tweede deel van de yoga opleiding afgerond.

Een aantal jaar geleden ben ik zelf yogalessen gaan volgen omdat ik tijdens mijn studie aan het conservatorium veel spanning ervaarde. Yoga heeft mij ontzettend geholpen om beter met die spanning om te leren gaan. Naast yoga is muziek een groot onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik speel als hoornist in verschillende orkesten en ensembles en geef muziekles.

In mijn yogalessen streef ik naar een prettige en vrije sfeer.