Dankbaar ben ik dat de integrale yoga op mijn pad is gekomen en in het bijzonder de kennismaking met de docenten van dit centrum. Zodra je je eerste stap over de drempel zet van dit prachtige centrum, stap je in een warm bad en word je door iedereen die verbonden is aan dit centrum met een enorme hoeveelheid kennis, kunde, zachtheid, warmte en geduld begeleid op jouw pad.

Inmiddels ben ik bijna klaar met de docenten opleiding deel 1 en ik kijk al enorm uit naar deel 2 waarin ik onder goede begeleiding van de inspirerende docenten weer verder mag groeien op dit pad waar ik niet meer van af zal stappen.
Het fijne is dat dit een praktijkgerichte opleiding is. Je voelt en ervaart waarom iets zo is of juist niet en deze ervaringen neem je mee, integreer je, in je dagelijks leven.
Maar ook leer je deze opgedane ervaringen over te brengen tijdens je eigen yogales aan je toekomstige leerlingen.
De opleiding is heel uitgebreid, naast dat je je zelf enorm ontwikkelt, leer je over de grondleggers Sri Aurobindo en de Moeder, het geven van Integrale Hatha Yoga, ademtechnieken en meditatie, maar bijvoorbeeld ook over het bewustzijn, de kracht van boven, de chakra’s en krijg je anatomielessen.

Tijdens deel 1 hebben we vanwege de Corona-maatregelen een omschakeling gemaakt naar een digitale manier van elkaar ontmoeten en les krijgen. Een onbekende stap die alle docenten van dit centrum met enorme toewijding en liefde hebben gemaakt tot een succes, waarin persoonlijke aandacht en mogelijkheden om verder te groeien ook via deze weg mogelijk worden gemaakt.
Ik mis wel de overheerlijke en gezonde lunch en het lekkers bij koffie/thee waar we enorm mee worden verwend tijdens de opleidingsdagen, maar binnenkort kunnen we hier ook weer van genieten, want we mogen weer letterlijk met onze voeten over de drempel komen van dit in alle opzichten mooie centrum.

Claudia, 40 jaar