Het afgelopen jaar heb ik de opleiding deel 4 mogen volgen. Net als de voorgaande jaren was het weer een kado om eens in de twee weken samen te komen met ons inmiddels zeer hechte groepje, dat al vanaf deel 1 bij elkaar is.

Gedurende de afgelopen jaren is er ook een hechte band ontstaan met alle medewerkers van IYN. Het voelt inmiddels als een grote familie. De persoonlijke en liefdevolle aandacht, de inspirerende lessen, de wijze woorden, het huilen en zeker ook lachen met elkaar, het voelt als een prachtige reis. En zeker confronteert de yogaweg me ook regelmatig met pijnlijke en persoonlijke obstakels. Tijdens de lessen is hier ook alle aandacht voor en bovendien leren we juist ontzettend veel van elkaar.

Dat de reis vanaf medio maart dit jaar een ander karakter kreeg was natuurlijk een flinke domper. Corona en de daaruit volgende maatregelen betekenden dat we elkaar fysiek niet meer konden treffen en dat we aangewezen waren op online lessen. Dat was echt wel even wennen en natuurlijk zou ik het liefst weer in de warme en persoonlijke setting op het opleidingscentrum terugkeren met z’n allen. Maar het is nu even zoals het is en inmiddels heb ik zeker ook de online lessen weten te waarderen. Ondanks de fysieke afstand merk ik dat er ook (en misschien wel dankzij) deze bijzondere periode mooie leermomenten zijn. Ook de prachtige hatha lessen, meditaties, satsangs e.d. die voor ons online ter beschikking staan zijn een waardevolle aanvulling, die we voorheen niet hadden. Ik kan nu op elk gewenst moment een mooie les uitkiezen en deze in alle rust beleven. Fantastisch toch !

Graag sluit ik af met een enorm grote dankbaarheid en complimenten naar het hele team van IYN. Dankzij jullie enorm liefdevolle en creatieve inzet staan we nog steeds in verbinding met elkaar en is er nog alle ruimte om onze yogaweg te vervolgen. Dank, dank, dank 🙏 En hopelijk kunnen we elkaar toch ook weer snel fysiek ontmoeten en een dikke knuffel geven.

Leon, 51 jaar jong