De reden waarom ik 17 jaar geleden yoga ging volgen was in eerste instantie omdat ik ontspanning en geestelijke rust zocht. In die tijd was ik ongelukkig, onzeker, verdrietig, ik was mezelf totaal kwijt.
Mijn beeld van yoga was puur lichamelijk namelijk het ontspannen en het soepel maken van je lichaam.
Ik woon in Drenthe en 17 jaar terug was het aantal yogascholen hier in Drenthe nog maar heel minimaal; het stond toen nog in de kinderschoenen.
Ik ging op zoek en hoorde dat er in Nieuwerood een mevrouw woonde die yogales gaf in een schuur met achterin een stal met ezels en het was ongeveer 7 km vanaf mijn huis. Alleen al omdat het bij mij in de buurt was nam ik contact op met Atie. Dit was de eerste kennismaking met Atie en met Integrale Yoga, toen niet wetende hoe het zou verlopen in de toekomst.
Bij Atie kon ik een hele tijd meelopen aan haar hand en dat was voor mij een heerlijkheid. Ik kon in de Yoga alle spanning en stress loslaten die ik in al die jaren had vastgehouden. Naast het beoefenen van Hatha yoga werd er ook heel veel gesproken over zaken zoals prana, de kracht van boven, en het allerbelangrijkste: onze Goddelijk afkomst. Dat we de deur naar onze Ware Zelf op slot houden, maar we mogen deze deur weer openen hier op aarde in dit leven. Het waren allemaal onderwerpen die nieuw voor mij waren en waar ik in het begin totaal niets van begreep. Ondanks dat ik er niets van begreep, voelde het gewoon heel goed en verlangde ik elke keer weer naar de volgende les. Begin 2007 startte Atie met bijeenkomsten, in deze bijeenkomsten werd uit het boek ‘Sri Aurobindo en het avontuur van bewustzijn’ gelezen. Daarna kreeg het een andere vorm en werden er Integrale Yoga opleidingen gegeven. Zo begon mijn yogaweg.
In 2016 moest Atie om gezondheidsreden stoppen met het geven van yogalessen, opleidingen, bijeenkomsten etc. Ik moest vanaf dat moment op eigen benen staan.
Na verloop van tijd miste ik de verdieping, het voelde als een leegte en een verlangen naar meer.
In de buurt van Drenthe is er geen yogaschool die verbonden is met Integrale Yoga Nederland.
Dus heb ik contact op gezocht met Lopamudra. Zo reis ik sinds vorig jaar maart 1 keer in de maand naar Rotterdam.
Op dit moment volg ik de docentenopleiding deel 3 en het is de bedoeling dat ik in september deel 4 ga volgen.
Ook al is het een hele onderneming 6:45 vertrekken en om 18:45 weer thuis verheug ik mij altijd op de opleidingsdag.
Het is een heel fijn centrum om naar toe te gaan een centrum dat toegankelijk is voor iedereen.
Of je nu al docent bent of als leerling nieuw bent, je gaat je eigen ontwikkeling zien en begrijpen.
Nu in deze Corona tijd mochten er ineens geen samenkomsten meer zijn. De omschakeling naar online lessen volgen is een geweldige oplossing, het maakt het mogelijk om toch met elkaar verbonden te zijn. Elim – Rotterdam zo ver weg, maar via Zoom zo dichtbij.
Het volgen van een opleiding is voor mij een hele mooie toevoeging aan mijn eigen ontwikkeling.
Om toch elke keer weer een stukje te begrijpen van deze yoga. In een duidelijke, begrijpelijke taal wordt alles uitgelegd. Ook al gaat het hier op aarde met vallen en opstaan, toch is deze Yoga onmisbaar in mijn leven geworden. Ik wil iedereen die besluit deze weg van Integrale Yoga te gaan volgen, prachtige lessen toewensen, en de vreugde in jezelf ervaren.”
Joke, 50 jaar