” Er is altijd (het is waarschijnlijk onvermijdelijk) het pad van de worsteling en er is het pad dat door de zon wordt verlicht.
En na veel studie en onderzoek heb ik een soort spirituele ambitie gekregen, als het zo genoemd mag worden, om een zonovergoten pad naar de wereld te brengen om de noodzaak van lijden en strijd te elimineren. “

Een opmerkelijk teken van omkering van je vitale wezen, door de invloed van Agni, is dat je je moeilijkheden en obstakels met een glimlach onder ogen ziet. Je zit niet meer in zak en as, klagend over je fouten, je volkomen beteuterd te voelen omdat je op dit moment niet helemaal bij de les bent.
Een depressie verjaag je eenvoudig met een glimlach.  Je maakt je niet druk omdat je fouten maakt: met een glimlach erken je dat je een fout hebt gemaakt en met een glimlach besluit je de dwaasheid in de toekomst niet te herhalen. Depressie en somberheid worden gecreëerd door vijandige krachten die nergens zo blij mee zijn als met het bezorgen van melancholische stemmingen.
Nederigheid is inderdaad één ding en depressie iets heel anders, de eerste een goddelijke beweging en de laatste een zeer ruwe uitdrukking van duistere krachten.
Zie daarom je problemen vreugdevol onder ogen, verzet je met onveranderlijke opgewektheid tegen de obstakels die de weg naar transformatie omringen.
De beste manier om de vijand te verslaan is hem uit te lachen!
Je kunt dagenlang met hem vechten en worstelen zonder dat hij aan kracht inboet; maar lach hem maar een keer uit en zie! hij gaat op de knieën. Een lach van zelfvertrouwen en van geloof in het Goddelijke is de meest verpletterende kracht die mogelijk is – het verstoort het front van de vijand, veroorzaakt verwoesting in zijn gelederen en draagt je triomfantelijk vooruit.

…de “welwillendheid” is de Harmonie (op psychisch vlak natuurlijk), het is de wil dat alles psychologisch gezien goed gaat. Ik vond dit best interessant. En het is goed dat het weer onder de aandacht komt; het is een manier die binnen ieders bereik ligt, die iedereen kan begrijpen – er worden geen buitengewone dingen van je gevraagd: er wordt welwillendheid gevraagd.
Toen ik dit weer tegenkwam, glimlachte ik en vond het amusant, ik zei tegen mezelf: “Nou, ik had hetzelfde kunnen schrijven over opgewektheid! Ik had kunnen zeggen: ‘Wees opgewekt en je zult overal opgewektheid zien.'” – Men kan veel dingen noemen (Moeder draait langzaam haar hand alsof ze verschillende facetten wil presenteren), het doet me altijd denken aan een caleidoscoop met kleurarrangementen om iets anders uit te drukken dat, zodra het wordt uitgedrukt … slinkt, wordt verminderd, veralgemeend en uiteindelijk binnen ieders bereik komt.
Maar op dit moment speelt zich een GEWELDIG conflict op aarde af, en er is deze wonderbaarlijke goddelijke genade altijd helpend, altijd strevend naar het betere en druk uitoefenende:
“Kom nu, wees opgewekt, kom nu, wees welwillend, kom nu, heb, ja, heb die innerlijke harmonie van tevredenheid, hoop, geloof. Accepteer niet de vibraties van …ontbinding – de vibraties die je naar beneden halen, degraderen en tot je vernietiging leiden.”

Er komt een moment waarop het leven zoals het nu is, het menselijk bewustzijn zoals het nu is, absoluut ondraaglijk voor je lijkt, het creëert een soort walging in je, weerzin; en dan zeg je: “Nee, dit is het niet, dit is het niet; dat kan het niet zijn, dit kan zo niet doorgaan.”
Welnu, als je op dat punt komt in je leven, hoef je alleen maar alles – al je inspanning, al je kracht, je hele leven, je hele wezen – in deze kans te gooien, of zo je wilt, in deze uitzonderlijke mogelijkheid die wordt geboden om over te steken naar de andere kant. Wat een verademing om je voeten op het nieuwe pad te zetten, dat wat je ergens anders heen zal leiden!
Het is de moeite waard om heel veel bagage voor achter te laten, om van veel dingen af te komen zodat je die sprong kunt maken. Dat is hoe ik het probleem zie.
In feite is het het verhevenste van alle avonturen, en als iemand ook maar een beetje de ware geest van avontuur in zich heeft, is het de moeite waard alles op het spel te zetten om alles te bereiken.

–  DE MOEDER –