Shannon Gearry (39) is een innemende, sportieve jonge dame die opgroeide in Alaska. Van jongs af aan was ze gefascineerd door reizen en het ontdekken van andere talen en culturen. Ze werkte als salesvertegenwoordiger bij Lycoming Engines in Portland, Oregon.
Toen dat bedrijf 8 jaar geleden iemand zocht om in Nederland te werken aarzelde ze geen moment. Een grote overgang van het uitgestrekte Alaska met zijn majestueuze bergen, naar het kleine en vlakke Nederland. Ze trekt er graag op uit in de natuur (wandelen, hardlopen, kamperen en fietsen). En hoewel ze aanvankelijk de vlakke omgeving wat saai vond, kan ze nu juist genieten van allerlei details als insecten en bloemen. Dat komt goed van pas bij haar andere hobby; koken.
Tot voor kort was ze nog werkzaam als kok en nu volgt ze een opleiding tot natuurkok. Hiervoor trekt ze regelmatig het Nederlandse landschap in op zoek naar eetbare planten.
Ze is in verwachting van haar eerste (kerst)kindje en volgt sinds een aantal maanden zwangerschapsyoga bij ons.

Wat was je eerste kennismaking met yoga?

Dat is wel een leuk verhaal .
Mijn zus woont in Idaho en haar buurvrouw is yogadocent. Toen 2 jaar geleden covid kwam, ging de buurvrouw online yoga geven en vroeg ze mijn zus om mee te doen. Vervolgens nodigde ze mij uit en zo deden we bijna iedere ochtend samen yoga via Zoom. Daar was het 7 uur in de ochtend, maar in Nederland was het 4 uur in de middag. Het was een hele mooie manier om mijn zus te zien en te verbinden met mensen. Zo bleef ik ook op de hoogte hoe het met familie en vrienden ging. Dit hebben we zo’n 6 à 7 maanden gedaan.

Heb je nog meer met yoga gedaan?

Voor mijn zwangerschap deed ik mee met yoga (vaak buiten) die gegeven werd vanuit het gebouw waar ik woon. Daarnaast volgde ik ook online ‘Yoga with Adrienne’. Dit deed ik om fysiek sterker te worden. Voordat ik zwanger was, deed ik heel lang hardlopen en marathons lopen.
Mijn coach gaf me de tip om mijn ‘core strength’ op te bouwen met yoga, om een betere houding en ademhaling te krijgen. Dan zou ik het lopen langer kunnen volhouden.
Nu ik zwanger ben, loop ik niet meer hard en ben ik op zwangerschapsyoga gegaan.
Mijn verloskundige praktijk aan de Heemraadssingel, verwees me door naar jullie.

Waarom doe je yoga?

In eerste instantie om mijn lichaam te versterken voor kracht en spieropbouw. Later vanwege de connectie, het verbinden met mijn zus en met anderen.
Zwangerschapsyoga doe ik voor de ontspanning en de ademhalingstechnieken. Ik vind het superfijn om naar binnen te kijken; hoe gaat het met mij en met de baby. Er gebeurt zoveel in je lichaam en in je leven! Dan heb je 1uur dat gericht is op je lichaam en de zwangerschap. Het is een soort pauze waarbij ik controleer hoe het echt gaat van binnen. Het voelt heel intiem; verbinding met mezelf.

Wat heeft yoga jou gebracht?

Rust en geestelijke ontspanning. De tips voor de ademhaling vind ik heel behulpzaam, ik heb ze ook aan mijn vriend geleerd. Dat geeft hem een gevoel van kracht en controle dat hij mij kan coachen met de ademhaling en tot rust brengen tijdens de bevalling. We doen allebei in onze vrije tijd ademhalingsoefeningen. Maar ook de oefening bekken wiegen doe ik wel 5 tot 7 keer per dag.
Ik ben me nu veel meer bewust van mijn lichaam.

Ik heb een druk leven en ik ben een druk mens. Ik ben héél enthousiast!
Yoga is the opposite van mijn karakter. Nu kom ik eindelijk in de stilte. Het is voor mij een rustpunt…