Inhoud
De volgende onderdelen maken deel uit van een workshop spierherstel yoga:
- Verbinding tot stand brengen tussen traditionele yoga en de moderne anatomische kennis door middel van doen en ervaren.
- Twee series effectieve houdingen, gericht op klachten, zoals voet-, knie-, heup-/bekken-, schouders-, nek- en hoofdklachten.
Op een later tijdstip volgen nog rug- en scolioseklachten - Ademhalingsoefeningen ter bevordering van zelfgenezing.
- Zelfreflecterende vragen en Bhavana’s om inzicht te krijgen in klachten.
Toelatingseisen
Let op! Deze workshops zijn ook te volgen voor mensen die géén yogadocent zijn, maar wel yogalessen volgen en klachten ervaren.
Yogadocent
Wil je de workshops volgen als yogadocent, dan heeft het de voorkeur dat je de basisopleiding Docent Integrale Yoga (deel 1 en 2) of een docentenopleiding bij een ander instituut hebt gevolgd.
Leerling
Heb je geen yogadocentenopleiding gedaan, maar heb je wel veel yogaervaring en wil je de workshops volgen voor je eigen ontwikkeling, om klachten te verminderen en moeitelozer te staan in de houdingen bij de reguliere lessen?
Neem dan contact op met Carolina om te overleggen of de workshop voor jou geschikt is.
Mail naar carolina@integraleyoga.org
Kosten
€ 65,- per workshop
Certificaat
Na deelname aan een workshop kun je een certificaat van deelname ontvangen.
3 uur per workshop of 15 uur bij deelname aan alle 5
Docent
Deze specialisatie wordt gegeven door Carolina. Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van lichamelijke klachten. Door haar jarenlange ervaring, zowel als leerling alsook als docent, weet ze jou aanwijzingen te geven om het lichaamsbewustzijn te verruimen.
Carolina volgde na alle IYN opleidingen diverse nascholingen bij Remo Rittiner en Christoph Kraft in Duitsland en wil deze kennis graag delen met haar yogacollega’s in Nederland.
Remo Rittiner is mede door zijn intensieve studie van anatomie en meditatie een zeer bekende yogaleraar in Duitstalige landen. Hij beoefent al zo’n 20 jaar yoga volgens de leer van Krishnamacharya, bekwaamde zich in de Ayurveda-leer bij David Frawley en leerde technieken van de Spierfunctionaliteitstherapie bij Dr. med. Harald Daub.
FAQ
- Ik heb nog niet veel ervaring als yogadocent, kan ik toch deelnemen?
Omdat er dieper ingegaan wordt op bepaalde onderwerpen uit de yogatradities, is het van belang dat er een basisopleiding tot yogadocent is gevolgd, voordat men deel kan nemen aan deze specialisatie. - Ik ben geen yogadocent maar doe al wel langer yoga en wil de workshop graag voor mezelf volgen kan dat?
De workshops zijn ook te volgen voor niet docenten.