Hara

Zondag 2 oktober | 09:30 – 13:00 uur

Hara is Japans voor buik. Het is een bron van kracht, gelegen in de onderbuik. Onze aandacht en energie is vaak niet in ons onderlichaam, maar verzamelt zich in ons bovenlichaam doordat we veel denken en voelen. Hierdoor ontstaat een onevenwichtigheid. Door te werken in Hara brengen we de balans in ons lichaam en in ons wezen terug.

Als je je kracht in Hara hebt, dan word je veel sterker en evenwichtiger. Als je iets meemaakt wat je uit balans brengt, dan kun je hier makkelijker mee omgaan en sneller in je kracht komen te staan. Ook het lichaam wordt minder vatbaar voor virussen en ziekten en zal bij een disbalans sneller herstellen.

Wat leer je?

In deze workshop leer je in verbinding te komen met deze bron van kracht. Je leert aanwezig te zijn in je lichaam, in het bijzonder in de buik, zodat je de kracht van Hara kunt gaan ervaren. Je krijgt inzicht hoe je vanuit de kracht van Hara yogaoefeningen kunt uitvoeren zonder onnodig het lichaam te belasten.

Dit doen we door grondings- en bewustwordingsoefeningen, het loslaten van spanning in Hara, het versterken van het bekkengebied, ademhaling en meditatie. Ook wordt er uitleg gegeven over Hara.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is aan te raden voor mensen die gevoelig zijn voor energieën van mensen en indrukken van buitenaf. Ook als je letterlijk en figuurlijk steviger in het leven wilt staan, is dit een geschikte workshop. Yogadocenten kunnen in deze workshop een verdieping in Hara vinden.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die zich aangetrokken voelt.
Dat kunnen mensen zijn die Integrale Yoga doen, maar ook mensen van buiten het yogacentrum.

Wanneer
De workshop wordt gegeven op zondag 2 oktober.
Tijd: 09:30 – 13:00 uur.

Waar
Integrale Yoga Nederland
Heemraadssingel 64
3021 DC Rotterdam

Parkeren
Op zondag is parkeren voor de deur betaald vanaf 12.00 uur

Kosten
Deelname kost: € 65,00
Dat is inclusief koffie/thee en naslagwerk.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via YogiBit.

Heb je belangstelling, maar ben je op deze dag verhinderd?
Fijn, als het ons laat weten.
We kunnen je op de hoogte houden als er een nieuwe datum staat gepland.

De workshop wordt gegeven door Jacqueline
Voor meer informatie over Jacqueline, zie onze docentenpagina.

© Copyright - Stichting Integrale Yoga Nederland